Az App Store 2013-as eladásai meghaladták a 10 milliárd dollárt

Az Apple bejelentette, hogy felhasználói 2013-ban több mint 10 milliárd, decemberben pedig több mint 1 milliárd dollárt költöttek az App Store áruházban. Az App Store felhasználói közel hárommilliárd alkalmazást töltöttek le decemberben, így ez lett az App Store történetének legsikeresebb hónapja. Az Apple lenyűgöző fejlesztői már több mint 15 milliárd dollárt kerestek az App Store áruházzal.

„Szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek, hogy 2013 az App Store áruház fennállásának legjobb éve lett” – mondta Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Az idei ünnepi szezon alkalmazáskínálata lenyűgöző volt, és nagy várakozással tekintünk fejlesztőink 2014-es munkái elé.”

Az iOS 7 megjelenésének köszönhetően a fejlesztők gyönyörű alkalmazásokat készíthettek, amelyek kihasználták a megújult felhasználói felület előnyeit és a több mint 200 új funkciót és API felületet. Az olyan fejlesztők, mint az Evernote, a Yahoo!, az AirBnB, az OpenTable, a Tumblr, a Pinterest és az American Airlines átalakították a felhasználói élményt, és a tartalom előtérbe helyezése mellett az alkalmazásaik általános hatékonyságát és teljesítményét is fejleszteni tudták.

2013 nagy meglepetési közé tartozott Ellen DeGeneres játéka, a Heads Up, a ProtoGeo Moves alkalmazása, az Afterlight Simon Filiptől és Kevin Ng Impossible Road című játéka. Az év legnagyobb sikerei közül sok alkalmazást, például a Candy Crush Saga, a Puzzles & Dragons, a Minecraft, a QuizUp és a Clumsy Ninja című játékokat nemzetközi fejlesztők készítettek. Az egyesült államokbeli Duolingo, a svéd Simogo, az angol Frogmind, az izlandi Plain Vanilla Corp, a román Atypical Games, a kínai Lemonista, a japán BASE és az ausztrál Savage Interactive feltörekvő fejlesztőinek munkájára pedig 2014-ben is érdemes lesz figyelni.

A forradalmi App Store áruház több mint egymillió alkalmazást kínál az iPhone, iPad és iPod touch készülékekre a világ 155 országában, és több mint 500 000 kifejezetten iPad készülékre írt programot tartalmaz. Az App Store felhasználói alkalmazások hihetetlenül széles kínálatából választhatnak. Az áruház 24 kategóriája között megtalálható például az Újságos alkalmazásban elérhető napilapok és magazinok, valamint a játékok, az üzleti alkalmazások, a hírek, a sport, az egészség és fitnesz, gyermek, valamint az utazás is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük