Már pletykálnak a Galaxy S6-ról

A Galaxy széria már 5 éve dübörög, ezzel ellentétben sajnos a Galaxy S5 nem teljesít úgy, ahogyan azt a Samsung várta! Sőt a Note 4-es készülék sem fogy akkora létszámmal mint az ellenfél iPhone 6 Plus.

Samsung-Galaxy-A7-A5-A3-4

Hallottunk híreket arról, hogy a Galaxy S széria meg fog szűnni és helyette egy új családot vezetnek be prémium minőséggel, teljes fém burkolatban, ez a Galaxy A széria lett, ami a Galaxy Alpa nevezetű készülékkel debütált szeptemberben. Az Alpha még csak alumínium keretet kapott mint a most nem is régen megjelent Note 4, de az akkufedél ezen esetekben még eltávolítható!

samsung-galaxy-note-4-price-revealed-coming-10-october

De térjünk is a lényegre elindultak a pletykaszintű információ morzsák, mely a Galaxy S6 vagy a Project Zero készülékkel kapcsolatos. Bennfentes Samsung információk szerint a Galaxy S6 már QuadHD felbontású kijelzőt kap, ami 2560*1440 pixelt jelent. A képátlóról még nem esett szó, így azt nem tudjuk mekkorára is fog nőni! De reméljük ettől nagyobb már nemigazán lesz.
A kamera modul ugyanaz lesz mint ami most debütált a Note 4-ben azaz IMX240 lesz, bár az még nem eldöntött hogy 16 vagy esetleg 20 megapixeles lesz, ez legyen egyenlőre meglepetés!
Az előlapi kamera 5 MPX-re fog nőni, mellyel a selfie fotókat még szebb minőségben tudjuk majd fotózni.
A tárhely valószínű 32/64/128GB lesz, jobb is, hogy a 16 GB kapacitást megnövelik, mivel a gyári szoftver és az előtelepített alkalmazások elég nagy kapacitást vesznek el, így a rendelkezésre álló kapacitás egy-két új modell esetében már már volt hogy csak a 8GB-ot súrolta.

Samsung-Galaxy-S6
Processzor tekintetében a Galaxy S6 64 bites, nyolcmagos Exynos 7420 CPU-t kaphat, ebből négy Cortex-A53, négy pedig Cortex-A57 lehet. Bár már az Exynos 5433 is egy 64 bites chip, a Samsung mégsem tette elérhetővé a Note 4-ben, mivel az Android 5.0 Lollipop még nem elérhető – amely támogatja ezt a megoldást – valamint a Snapdragon 805, amely szintén megtalálható a Note 4 másik változatában, csak 32 bites.
Az LTE modem ezennel a Samsung gyártósoráról kerülhet majd az új jövevénybe, és ezzel a Samsung ismét egy kis vizet hajt a saját malmára, hiszen egyre kevesebb gyártótól kell majd beszerezni az alkatrészeket. Jelenleg még Qualcomm Snapdragon chipsetet használnak, de jövőre ezt leváltja az SS333 és az Exynos Modem 333.
RAM tekintetében 3GB lesz jövőre a trendi így az idei kapacitástól 1Gb-al növekedését mutat majd diagram.
De természetesen ezek az információk jelen esetben nagyon pletyka szintűek, a megjelenés pillanatáig sokféle módosításra kerülhet sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük