Egyre közelebb Magyarországhoz az Apple Pay!

A tavaly szeptemberi Apple Keynote-on mutatkozott be a mobilfizetés új korszakának kikiáltott Apple Pay is.

Apple-Pay-main

Jelenleg csak az Egyesült Államokban (ősztől Kanadában is) élvezhetik az iPhone felhasználók a mobilfizetés egyszerűségét, ám úgy tűnik, az idénre ígért európai terjeszkedés hamarosan valóban megkezdődik. Tavaly decemberben beszámoltunk arról mi is, hogy az Apple weboldalán álláshirdetésben keres a londoni irodájukba új munkatársat, aki az Apple Pay szolgáltatás EMEIA-régióban (Európában, Közel-Keleten, Indiában és Afrikában) kiterjesztéséért lenne a felelős.

apple-pay

Úgy tűnik, találtak embert a feladatra, ugyanis a Telegraph legfrissebb értesülései szerint két hónapon belül már meg is kezdődik a szolgáltatás az Egyesült Királyságban, ezzel egyúttal nemzetközivé is válik. Mike Cowan, a MasterCard alelnöke elmondta, vállalata abszolút felkészült az Apple Pay fogadására. A nagyobb bankok közül a Lloyds is támogatja a rendszer és a Santander UK is megkezdi az előkészületeket.

Lloyds-bank

Az Apple a közeljövőben Kínával tervez megegyezni. Hogy hazánkba mikor jut el, egyelőre nem tudni, de bizakodással tölt el, hogy Angliában hamarosan bevezetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük