A BlackBerry az Androiddal szövetkezhet

Bombaként robbant Észak-Amerikában a pletyka, mely szerint a BlackBerry egy vagy több új készülékére is Android operációs rendszer kerülhet. A hírt megosztó, kimondottan megbízhatónak számító Reuters négy, független forrástól kapta a fülest. A napvilágra került információ valóságalapját megerősíti John Chen április végi CNBC interjúja, melyben az alkalmazás-ökoszisztéma kapcsán feltett kérdésre sejtelmesen csak annyit válaszolt, hogy a cég forral valamit, szóval lesznek itt még nagy meglepetések.

John-Chen-BB

A saját fejlesztésű BlackBerry 10 operációs rendszer technológiai szempontból hiába napjaink egyik legfejlettebb rendszere, a tömegeket nem indította meg. Éppen ezért lebegtette meg a BlackBerry már a tavasz kezdetén azt a hírt, hogy a fontosabb BB10 alkotóelemeket (mint például a BlackBerry Hub, Calendar stb.) Androidra és iOS-re is tervezi átültetni.

blackberry-10-op-rendszer

A BlackBerry Experience Suite elnevezésű projekt megjelenéséről csak annyit árult el a cég, hogy valamikor az év során válhat elérhetővé.

Ha a BlackBerry készülékeire tényleg Android kerül, azzal gyakorlatilag a kanadaiak gyártanák az egyetlen, ténylegesen is használható, nyomógombos androidos telefont. Már csak az a kérdés, a nyomógombos, vagy az érintőképernyős készülékek (bár ez utóbbi is fellelhető a BlackBerry kínálatában) kellenének jobban a felhasználóknak.

blackberry-nyomogomb-erintokepernyo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük