Probléma az iPhone 6-tal! Az iFixit szerint az Apple jobban tenné, ha visszahívná a készülékeket!

iphone-6-szurke-sav

iFixit

Miközben lelkesen várjuk az iPhone 7 és 7 Plus megjelenését, ne feledkezzünk meg a korábbi készülékekről sem. Az Apple fórumokon elkezdtek ugyanis az iPhone 6 és 6 Plus tulajdonosok panaszkodni, hogy nem érzékel a kijelző, ráadásul a képernyő felső részében sokszor egy nagyobb szürke sáv is megjelenik, amely során az érintést nem is érzékeli a kijelző.

ifixit-iphone-6-6-plus-hiba

iFixit

Az iPhone-ok szétkapásáról ismert iFixit csapata utánajárt a problémának és publikálta az eredményeiket. Szerintük nem a kijelzővel van probléma, hanem a 2 érintőkijelző vezérlőchip, az érintő integrált áramkör vagy az alaplap lehet a hibás.

“Olyan elterjedt ez a hiba, hogy szinte minden iPhone 6/6 Plus érintett (a szóvicc nem szándékos) és csak idő kérdése, hogy mikor jelentkezik a probléma” – árulta el Jason Villmer, az STS Telecom tulajdonosa.

Az Apple már tud a problémáról, ám egyelőre hallgatnak és csak azoknak a készülékét cserélik, akiknek még van garanciájuk (lassan mindnek lejár). Az iFixit szerint szériahibáról van szó és ezt az Apple-nek be kellene látnia és az egyetlen megoldás, ha visszahívják a készülékeket.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük