Újabb érdekesség ezúttal az iPhone 8 Home “gombjáról”

apple-home-gomb-szabadalom-iphone-8b

Sokan még meg sem szokhatták az iPhone 7 gondolatát, máris jóformán napi szinten pletykálnak az iPhone 8-ról . Legutóbb az iPhone 4-re emlékeztető dizájnról hallhattunk, most pedig a Home gombról tudhatunk meg új információkat.
Az Appleinsider értesülései szerint az Apple ugyanis levédetett egy új szenzor szabadalmat, amely lehetővé teszi a kijelzőn keresztüli biometrikus azonosítást. Jelenleg ha a szenzort és azt a felületet, ahová az ujjunkat tesszük, elválasztjuk, használhatatlan lesz bőrfelületünk elektromos terének képe. Az új szabadalom lényege, hogy elektrosztatikus lencséket alkalmazva egyfajta vezető réteget hoznak létre.

apple-home-gomb-szabadalom-iphone-8-elektrosztatikus-lencse

A sikeres leolvasáshoz azonban minimális feszültség alá kell helyezni az éppen használt ujjat. Ezt eddig a Home gomb körül található kis fém gyűrűvel oldották meg, az új szabadalomhoz pedig jelenleg is ötletelnek ezen.

touch-id-home-gomb-2

Hála az égnek a vállalatnak rengeteg ötlete van és ha az utóbbi idők szabadalmai közül csak egyet is megkapna a 2017-es iPhone, valóban nagy durranás lehetne.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük