Ezzel az új technológiával nehezebb dolguk lesz az iPhone tolvajoknak!

find-my-iphone

Minden iOS felhasználó ismeri a Find My iPhone funkciót, amely segítségével elég belépni az iCloudba és egy térképen már láthatjuk is készülékünk utolsó ismert tartózkodási helyét. Így ha elvesztettük, vagy ellopták mobilunkat, legalább van valami nyoma. Legalábbis elméletben, ugyanis ha a készülékünk mindeközben lemerült, vagy az okos tolvajunk kikapcsolta azt, bottal üthetjük a nyomát.
És mivel ma már elég okosak a bűnözők, az Apple egyik szabadalma éppen ellenük irányul és megnehezíti a dolgukat. A szabadalom tartalma ugyanis egy olyan technológia, mely lehetővé tenné, hogy az iPhone-ok kikapcsolva is képesek legyenek bizonyos időközönként helyadatokat küldeni.

find-my-iphone-terkep

Ezt úgy valósítanák meg, hogy szakaszosan egy időzítő áram alá helyeznék a megfelelő alkatrészeket, a sikeres helymeghatározást követően pedig egy vagy több csatornán keresztül is továbbítaná a koordinátákat. A “megfelelő alkatrész” valószínűleg elsősorban a GPS lenne. Persze itt felmerül az a kérdés is, hogy mi van akkor, ha a SIM kártyát kikapják a készülékből (merthogy ezt is azonnal megteszik már), de valószínűleg ez az Apple-nek is eszébe jutott és erre az esetre is kitalálták már a jeladás módját.

apple-szabadalom

A szabadalomból sajnos nem derült ki, hogy működőképes lesz-e a szolgáltatás az olyan iPadek, vagy a MacBookok esetén, amelyek csak Wi-Fi-vel rendelkeznek.

Természetesen a szabadalmak többsége csak amolyan “álom” marad, de tudjuk, mennyire elsődleges az Apple számára a biztonság, így bízunk abban, hogy ezt a technológiát előbb-utóbb beépítik a készülékeikbe.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük