És még mindig tudunk új iPhone trükköket mutatni, figyelj csak!

Rég óta iPhone felhasználó vagy, neked biztosan nem lehet olyan trükköt, vagy beállítást mutatni, amit ne ismertél volna, igaz? Szerintem meg igen. Mert az iOS olyan jól összerakott operációs rendszer, amelybe mindig kerülnek újabbnál újabb funkciók, csak nem mindig találod meg elsőre. A Cult Of Mac összeszedett 5 ilyen rejtett iPhone funkciót, vegyük ezeket szépen mi is sorra!

Az összes Safari ablak bezárása

Egyenként pikk-pakk kiikszeled. Ez is jó, de létezik egy másik módja is az összes böngészőben megnyitott ablak bezárásának. A Safari eszközsávján vagy kopp hosszan jobb alul a Lapok   gombra, vagy nyomd meg a Lapok gombot és a helyén megjelenő Kész gombot hosszan nyomva már fel is dobja az összes megnyitott lap törlésének lehetőségét.

Zseblámpa fényerejének beállítása

Ez a beállítás csak a 3D Touch által érintett eszközökön lehetséges, tehát iPhone 6s és 6s Plus, vagy annál újabb mobilokon. A Control Centerből előhívott zseblámpa ikont hosszan nyomva választhatsz a különböző fényerősségek közül.

Siri elárulja, ki hív éppen

Ez a beállítás akkor hasznos, ha éppen edzel, vagy olyan elfoglaltságot űzöl, amikor a telefonod nincs a kezedben, csak fülhallgatón keresztül “érintkezel” a készülékeddel. Az ekkor érkezett bejövő hívás során Siri elárulhatja neked, ki hív, így lehetőséged van figyelmen kívül hagyni a hívást, vagy fogadni azt.
A Beállítások > Telefon > Hívások bejelentése opciónál kiválaszthatod, milyen esetekben jelentse be a hívó félt Siri.

Hívószám elrejtése

Ezt a trükköt éppen ismerhetitek, korábban már bemutattuk, de nem árt ismételni. A hívott fél telefonszámának beütése előtt a #31# karakterek bepötyögésével rejtett marad a telefonszámunk.

Apple Pay megnyitása

Aki már olyan szerencsés, hogy az Apple Pay rendszerén keresztül tud fizetni, annak nem kell mindig elővarázsolnia az alkalmazást a használathoz, hiszen elegendő csak a terminál közelébe tenned a készüléked és az iOS máris megnyitja neked a felületet, tehát működtethető amolyan Pay Pass formában.

Itt van az összes fenti funkció egy videóba összeszedve:

Tudtunk újat mutatni? Remélem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük