Az Apple nem egy kínai telefontól lopta az iPhone 6 dizájnt!

Tavaly komoly bírósági pert indítottak az Apple ellen Pekingben. A vád szerint a cuperinoi vállalat iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékei másolják a nemzetközileg kevésbé ismert Shenzhen Baili Electric Co. Ltd. által gyártott Baili 100C okostelefon dizájnját.

A 2014 áprilisában megjelent Baili 100C és az Apple iPhone 6 készülékei
Fotó: 9to5Mac

 

A Pekingi Szellemi Tulajdon Hivatal döntése értelmében ez bizony lopás, amelyet anno a pekingi bíróság meg is erősített és megtiltották a készülékek árusítását az országban. Az Apple fellebbezett, nem hagyta magát, előtte már így is érte komoly kár Kínában, mikor a Xintong Tiandi bőr táskákat, tokokat és tárcákat gyártó cég piacra dobta IPHONE márkájú termékeit. Ekkor hiába perelt az Apple, mind a szabadalmi hivatal, mind az alsóbb fokú bíróságok és mind a pekingi legfelsőbb népi bíróság is elutasította a kérésüket az iPhone márkanév birtoklására irányulóan.

 

 

A “csodás” IPHONE bőr termékek

Most úgy tűnik, “happyendel” végződik a történet, mert a pekingi bíróság végül elismerte, hogy mégsem sértett meg az Apple semmilyen formatervezési szabadalmat, ezzel pedig pontot tehetnek az ezzel kapcsolatos pernek és továbbra is zavartalanul árusíthatják a másolással megvádolt készülékeket.

“A két készülék teljesen megkülönböztethető a fogyasztók szemében.”– mondta a pekingi népi bíróság az új döntéshozatalt követően.

Az Apple már régóta küzd a szabadalmi hiénákkal, mindezek ellenére a vállalat továbbra is szárnyal, míg a Shenzhen Baili cég összeomlott, ugyanis nem tudott versenyképes maradni a kínai okostelefon piacon a sokak által kritizált, rossz minőségűnek titulált készülékeikkel.

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük