Az iPhone 7 Plus vagy a Samsung Galaxy S8 kamerája teljesít jobban?

A napokban elkezdődött a Samsung új zászlóshajója, a Galaxy S8 és S8+ értékesítése az Egyesült Államokban, Kanadában, Puerto Rico-ban és Koreában. A vállalat az emlékezetes Note 7 botrány után kezd magára találni, ez többek között az új Galaxy-k rekordszámú, egy millió koreai előrendeléseinek is köszönhető, ráadásul elemzők szerint a globális értékesítés akár a 45 millió eladott készüléket is elérheti.

A hét elején megjelent beszámolók rengeteget dicsérik a kijelzőt és a kamera is jó pontokat szerzett. Utóbbi a hátoldalon F1.7-es rekeszértékű, 12 megapixeles (mint az S7 esetében), dual pixel szenzorral dolgozik, ám az úgynevezett multiframe image processing technológia jobb minőségű képeket ígér.

A technológiának hála a kamera lényegében az exponálás során négy fotót készít, majd az algoritmus ezekből állítja össze dinamika és részletgazdagság szempontjából az ideális, legjobban sikerült változatot. Az sokkal jobb eredmény ígéretére a Tom’s Guide is kíváncsi lett és szembeállította a Samsung új készülékét az Apple legutolsó, iPhone 7 Plus mobiljának fotózási képességével.

Az oldal tesztje alapján nem sokkal, de a Galaxy S8 nyert, de az egymás mellé állított képek alapján eldönthetitek magatok is:

Erős fényviszonyok/tájkép

Nyertes: Galaxy S8

Makro

Nyertes: iPhone 7

HDR

Nyertes: döntetlen

Jól megvilágított éjszakai

Nyertes: Galaxy S8

Beltéri minimális fények/rossz fényviszonyok

Nyertes: Galaxy S8

Kültéri minimális fények/rossz fényviszonyok

Nyertes: Galaxy S8

Éjszakai városi fények

Nyertes: iPhone 7

Szelfi

Nyertes: iPhone 7

Videó

Nyertes: döntetlen

Egy másik, korábbi összehasonlításban egy videón keresztül mutatják be a két készülék kameráját, amelyen szintén az S8-at tartják jobbnak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük