Az Apple a Microsofttól lopta az iOS 11 egyik kiemelt funkcióját?

Fotó: MBEDDED

Az iOS 11 rengeteg új funkcióval került bemutatásra, köztük az egyik a “Ne zavarjanak vezetés közben” funkció, melyet a balesetmentes közlekedés alapjának szántak.

Ám a funkció hasonlít a Windows Phone már régebb óta jelen lévő Driving Mode-jára, ezért a Windows Phone közösség szellemi lopással vádolja a cupertinói vállalatot.

A Windows Phone Autós üzemmódjának hivatalos leírása így szól:

“E funkció bekapcsolásával korlátozható a zárolási képernyőn megjelenő értesítések (köztük az SMS-ek, a hívások és az ikonos állapotjelzések) köre, amíg megállás után biztonságos nem lesz a megtekintésük. Ezenkívül lehetőség van a bejövő hívásokra és üzenetekre automatikus válaszokat küldeni, hogy a hívó fél tudhassa, mikor fog visszahívást kapni.”

A Windows Phone-on használható Autós üzzemód
Windows Central

Elismerjük, a két üzemmód valóban azonos küldetéssel rendelkezik, de ennek ellenére nem érdemes betámadni az Applet, már csak azért sem, mert ez az autós mód a 2013-ban megszűnő Symbian operációs rendszerben is jelen volt már. Innen nézve a Microsoft is lopott, nem?

Egyébként meg nyugodtan vádaskodhatunk az Apple felett, de tegyük egymás mellé a két rendszert, ha meg is szüntetné az iOS a “Ne zavarjanak vezetés közben” funkcióját, akkor is sokkal messzebbre jutott, mint vádlóinak kedvence.

Az iOS üzemmódjában is lehetőség van arra, hogy a telefon automatikus üzenetet küldjön a Kedvencek között található kontaktoknak, hogy a telefon tulajdonosa éppen vezet, így nem kell az aggódó családtagok dorgálásától tartanunk, amiért nem értek el bennünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük