Újítás az Apple-től: az App Store-ban már PayPal-al is fizethetünk

Fotó: 9to5Mac

Az Apple hozzáadta a PayPal fizetési módot az App Store, az iBooks Store és az Apple Music szolgáltatásokhoz. A vásárlás egyszerű lesz, hiszen az Apple ID-hez hozzárendelt PayPal segítségével pikk-pakk kifizethetjük az appokat, zenéket, filmeket. A PayPal One Touch funkcióval anélkül fizethetünk, hogy állandóan be kellene jelentkeznünk a PayPal fiókunkba.

A PayPal fizetési mód hozzáadásának kemény marketing funkciója van, hiszen ezzel több felhasználót ösztönözhetnek a vásárlásokra.

Fotó: TechCrunch

Az új fizetési opció egyelőre Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Kanadában, Mexikóban és Németországban érhető el, hamarosan pedig más országokban, köztük az Egyesült Államokban élő felhasználók számára is biztosított lesz. Hazai elérhetőségéről egyelőre nincsenek hírek.

Megjegyzem, hogy az egyik hazai bank tájékoztatása szerint az utóbbi időben több ügyfelük PayPal fiókját is feltörték, ezért azt javasolják, hogy ne főszámlához nyissunk PayPal számlát, hanem egy erre a célra létrehozott számlára, vagy alszámlára és egyszerre nagyobb összeget inkább ne tartsunk rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük