12,5 cent iPhone-onként: egy újabb Apple elleni szabadalmi per követelése

Fotó: AppleInsider

Újabb nap, újabb per, ismét az Apple ellen, ezen már meg sem lepődünk. Ezúttal az Ironworks Patents fordult a bírósághoz és követeli, hogy a Sony és a Nokia tulajdonában lévő amerikai egyesült államokbeli szabadalmak megsértése miatt az Apple 12,5 cent kártérítést fizessen iPhone-onként (iPhone 4S-től iPhone X készülékekig terjedően).

Állítólag az Apple most a Sony által 2001-ben (de 1994-es dátummal) levédetett csengőhang-némítási szabadalmát és a Nokia két némítási funkcióját (2000 és 2004-es dátumokkal), beleértve a rezgéseket tartlamazó szabadalmát is megsértette. Tavaly már 3 millió dollárra megbüntették a vállalatot, mert az Apple a MobileMedia csengőhang-némításos szabadalmát megsértette. Ekkor még jól járt az Apple, ugyanis a MobileMedia szerint 14 szabadalmat sértettek, a bíróság pedig 3 esetben adott igazat nekik.

A mostani per ennek a folytatása, ugyanis a Sony és a Nokia minilális részesedéssel bír a MobileMedia-ban, ráadásul utóbbi a portfólióját idén év elején eladta az újonnan létrehozott, most perlő Ironworks-nek.

Hogy mi lesz az új per végkimenetele, egyelőre kérdéses.

 

 

Forrás: AppleInsider

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük