Figyelem! A szolgáltatóknak ingyen kell függetlenné tenni a telefonokat!

Fotó: GadgetBubble.com

A mai naptól kezdve a határozott időtartamú szerződéssel, hűségidővel kedvezményesen eladott készülékeket a hűségidő lejárta után a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük. Amennyiben az előfizető a számhordozáskor a készülék árát még a hűségidő lejárta előtt kifizeti, neki is jár az ingyenes függetlenítés. A hírt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tette közzé.

Az NMHH célja az új rendelettel a fogyasztók szolgáltatókhoz való kötöttségének lazítása és másik szolgáltatóra áttérésének könnyítése, mivel ezzel csökken a szolgáltatóváltás költsége és nő az infokommunikációs javak egyenlő elérésének esélye.

A Magyar Telekom az érintett ügyfelei számára már október 20-tól lehetővé tette a telefonos ügyfélszolgálat automatikus menürendszerében kérni a függetlenítést. Ehhez IMEI és mobilszámra van csupán szükség, amennyiben jogosult az előfizető az ingyenes függetlenítésre, az igény leadásától számított egy munkanapon belül, de a “lehető leghamarabb” egy válasz SMS-ben megkapja a feloldás menetéről szóló tájékoztató linket a feloldó kóddal együtt.
A feloldó kódot a lakossági és az üzleti ügyfelek is kérhetik a 1414-es, illetve a 1400 vagy 1435-ös ügyfélszolgálati szám automata menüiben.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük