Lehallgat minket a Facebook! Itt a bizonyíték!

Már korábban is volt róla szó, hogy Mark Zuckerberg közösségi oldala szeret hallgatózni annak érdekében, hogy érdeklődésünknek megfelelő hirdetésekkel bombázzanak bennünket. Ezt a Facebook természetesen tagadja, hiszen komoly biztonsági kérdéseket vetne fel. A tavalyi vádakra így reagáltak:

“Az alapján kínálunk hirdetéseket a felhasználóknak, hogy mi az érdeklődési körük, illetve a profiljukon található információkat használjuk fel.”

Ez a feltételezés nem új, hiszen többször is hallottunk már arról, hogy okostelefonunk mikrofonján keresztül idegenek lehallgathatnak minket, fotókat és videókat használnak fel készülékeinkről a beleegyezésünk nélkül. Számos összeesküvés-elmélet született ezzel kapcsolatban, de a Facebook-al kapcsolatos újabb rágalom beigazolódott: lehallgatnak minket!

Ezt egy tavaly készült videóval be is bizonyította “Neville”. A videón felvette, amint feleségével csevegnek, többek között a macskaeledelről. A beszélgetések közben mindvégig a felesége iPhone készüléke a közelben volt. Pár napra rá macskaeledelekkel kapcsolatos hirdetések ugrottak fel előttük anélkül, hogy erre bármilyen platformon rákerestek volna. CSAK BESZÉLGETTEK RÓLA!

Tehát beigazolódott, amiről évek óta beszélnek: a Facebook lehallgat minket a releváns hirdetések szolgáltatásához. Rob Goldman, a Facebook hirdetésekért felelős alelnöke pár napja a Twitteren tagadta a lehallgatással kapcsolatos vádakat:

A megfigyeléssel kapcsolatban két másik érdekes videót is mutatunk, az egyik éppen az állandó megfigyelések ellen szólal fel, érdemes megnézni őket:

A fentiek ismeretében már nem is akkora hülyeség a laptopok kameráinak letakarása, igaz?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük