Feladja a Facebook! Nem csinálják tovább!

Tavaly év elején még az a hír járta, hogy a Facebook minden erejével a Messenger megújításán dolgozik és az akkor még csak 2000 kaliforniai által tesztelt Messenger virtuális asszisztens, az M hamarosan a hazai felhasználók számára is megérkezik.
Azonban hiába vártuk, a közösségi oldal feladta a munkálatokat és bejelentették: január 19-én végleg leállítják a szolgáltatást és az asszisztensen munkálkodó fejlesztőket más területekre csoportosítják át.

„Azért indítottuk el a szolgáltatást, hogy megértsük, mire van szükségük az embereknek és mit igényelnek egy virtuális asszisztenstől.” – írta a Facebook. “A megszerzett tapasztalatokból más fejlesztéseket erősítünk a Facebooknál. Az M teljesítményével nagyon elégedettek vagyunk, rengeteget tanultunk ebből a kísérletből.” – tették hozzá.

Az M egyébként folyamatosan figyelte volna beszélgetéseinket és bizonyos helyzetekben nem csak válaszlehetőségeket javasolt volna (pl. köszönöm), hanem emlékeztetett volna a korábban megbeszélt találkozóinkra is.

A virtuális asszisztens annyira figyelmesre készült, hogy ha például szóba került volna az evés valamelyik beszélgetésünkben, felajánlotta volna az ételrendelést a delivery.com alkalmazás segítségével. A rendelést és a fizetést a Messengerből intézhettük volna. Erre azonban már nem kerül sor.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük