Az Apple 6,1 colos iPhone-ja 1080 x 2160 pixel felbontással érkezik

A Japan Display Full Active kijelzője

A Taiwan Commercial Times jelentése szerint az Apple 6,1 colos iPhone modellje esetében elfogadja a Japan Display úgynevezett “Full Active” LCD technológiáját.

A Full Active kijelző 18:9-es képaránnyal és 1080 x 2160 pixel felbontással rendelkezik, a káva három oldalán ugyanolyan minimális és mindössze alul vastagabb picit, de még így is összességében vékonyabb, mint az iPhone X esetében. A még teljesebb élmény érdekében pedig a kijelzők sarka lekerekített. A fekete színek még mélyebbek, sötétebbek és a kijelző nedves kézre is reagál.

Az új információk kissé ellentmondanak Ming-Chi Kuo korábbi szavaival, a KGI Securities elemzője szerint ugyanis a 6,1 hüvelykes iPhone kijelzője a 320-330 PPI-t fogja elérni, ez az újonnan pletykált felbontás viszont nagyjából 395 PPI-t jelent.

Fotó: Sarah Tew/CNET

A Full Active LCD-k használata az OLED kijelzőkkel szemben olyan kompromisszumot alkotnak, amellyel a dizájn megmarad egyedinek, de lehetővé teszi az Apple számára, hogy a 6,1 hüvelykes iPhone-t olcsóbb áron adhassa el, amely Kuo előrejelzése szerint az Egyesült Államokban 650-800 dollár (kb. 165-203 ezer Ft) között lesz valahol.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük