Újabb turpisság az Android háza tájáról: nem olyan biztonságosak a készülékek, mint azt sokan gondolnák

Fotó: Wired

Kiderült, hogy rengeteg Android készülék annak ellenére nem rendelkezik biztonsági javításokkal, hogy gyártók ennek az ellenkezőjét állítják. A Security Research Labs (SRL) két éven át vizsgált több mint 1200 Androidot futtató készüléket, a telefonok szoftverét visszafejtve pedig kiderült: egyes frissítések, főként a biztonságra vonatkozóak hiányoznak.

Karsten Nohl és Jakob Lell rájöttek, hogy a naprakésznek kikiáltott szoftverekben a biztonsági patchek valójában hiányoznak. Az eredményekből kiderült, kik teljesítettek jobban és kik azok, akiknek jó sok hiányosság lapul a készülékeikben. A Google toronymagasan végzett, az ő esetükben minden a helyén volt, ezzel szemben a Sony és a Samsung a nulla mellett azért 1-1 biztonsági frissítést kihagyott. A Xiaomi, a OnePlus és a Nokia 1-3, a HTC, a Huawei, az LG és a Motorola a 4 kihagyást is elérte, míg a TCL és a ZTE már a 4-et is meghaladta.

Fotó: Security Research Labs/Wired

A kutatók párhuzamot is vontak a chipsetek és a kihagyott frissítések között: a Samsung által gyártott chipek esetében kevesebb, míg a MediaTek chipseteknél átlagban 9,7 hiányzó frissítésről beszélhetünk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük