iPhone X felhasználók figyelem! Az Apple a Face ID bizonyos meghibásodása esetén kicseréli az egész készüléket!

Fotó: iFixit

Az Apple frissítette szolgáltatási szabályzatát, melyben a Face ID bizonyos meghibásodása esetén teljes készülékcserét javasolnak.
Ha a felhasználók az iPhone X-ben debütált arcazonosítót hibásnak vélik, a szervizes munkatársak első körben a hátoldali TrueDepth kamerarendszer javítását ajánlják, ha ez nem válik be, akkor a teljes készüléket kicserélik a további javítgatások helyett.

A kiszivárgott belső dokumentumban részletezik az eljárás folyamatát is. Eszerint a munkatársaknak elsőként az AST 2-t kell az ügyfél készülékén futtatni a kamera ellenőrzése céljából. Ha a diagnosztika hibát talál a fényképezőgépben, el kell végezni a javítást, majd le kell ellenőrizni, hogy a probléma megoldódott-e. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor teljes cserét kell végezni további javítások helyett.

Fotó: iFixit

Ennek egyszerű oka van: a TrueDepth kamerarendszer annyira érzékeny és bonyolult, hogy macerás a javítása, így az Apple egyszerűbbnek látja a teljes készülékcserét. Na meg persze annyira ritka meghibásodásról van szó, hogy vélhetően nem kell tömeges cserére számítaniuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük