Jobban merülnek a készülékek iOS 11.4 alatt

Fotó: Macworld

A sorra érkező felhasználói panaszok kapcsán kiderült, kellemetlen hibával érkezett az iOS 11.4 szoftverfrissítés. A még májuk végén érkező új Apple szoftver néhány apró újításon felül elsősorban hibajavítást tartalmazott, de mint kiderült, némi bajt is hozott.

A verziót letöltő felhasználók közül ugyanis egyre többen panaszkodnak extrém akkumerülésre. A tapasztalatok alapján a hiba főként a régebbi eszközök esetében jelentkezik. Az egyik felhasználó kimondottan aggasztó akkumulátor merülésről számol be, elmondása szerint iPhone 6s és iPad mini 4 eszközének töltöttsége is egyaránt kb. 20 másodpercenként csökkent 1 százalékkal.

A hiba pontos oka egyelőre nem ismert, a felhasználók egymásnak adott, működő tippjei között szerepelt a Wi-Fi és a Bluetooth lekapcsolása, vagy éppen az iCloud biztonsági mentés kikapcsolása. A Wi-Fi lekapcsolását követően a legtöbb esetben visszaállt a megszokott szintre az üzemidő, néhány beszámoló szerint ez a probléma csak 5GHz-es Wi-Fi esetében fordult elő, a 2,4 GHz-es hálózatoknál mindent rendben találtak.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a híreket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük