Az új MacBook-okkal nincs több beragadt billentyűzet

Az Apple új MacBook Pro modelljeit múlt héten mutatta be és már több helyen lehetett azt hallani, hogy a vállalat frissített gépeinek billentyűzete is pont úgy beragad, mint a korábbi modellek esetében. Az Apple nyakába több csoportos pert is hozó hiba azonban úgy néz ki, mégis javításra került a frissített modellekben.

Az iFixit csapata máris szétszerelte az új 13 colos Touch Bar MacBook Pro-t és felfedezte a javítást: egy extra membránt helyeztek el a gomb és a gombsapka közé.

A hivatalos információk szerint emiatt halkabbá vált a harmadik generációs Butterfly klaviatúra, de az iFixit szerint ez csak az újítás kellemes hozadéka, a valódi cél a gombok beragadásának megakadályozása volt.

Az új MacBook javíthatóságára egyébként az iFixit 10-ből 1 pontot adott, a javítások és frissítések gyakorlatilag kivitelezhetetlennek bizonyultak, a billentyűzetet, az akkumulátort és a hangszórókat tartalmazó felső házszerkezetet összeragasztották, így a komponensek cseréjének eljárása közel sem nevezhető praktikusnak.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük