Újabb bizonyíték, hogy az Apple AR-szemüvegen dolgozik

Fotó: MacRumors

Legalábbis ezt is annak a számlájára írják. Az Apple ugyanis felvásárolta az Akonia Holographics vállalatot, amely fő profilja az AR szemüvegek lencséinek gyártása.

A 2012-ben alakult vállalat eredetileg holografikus adatok tárolásával foglalkozott, majd a piaci igényeknek megfelelően váltottak az AR-lencsék fejlesztésére. A vállalat vékony lencsés, könnyű, teljesen átlátszó lencséket készít, így ilyen szemüveg várható az Apple-től is.

Fotó: YouTube.com/Diman4ig

A felvásárlásról és annak részleteiről egyéb információ nem ismert, bár belső információk szerint az üzlet már az idei év első felében megköttethetett.
Korábbi pletykákban is szerepelt az Apple-féle AR-szemüveg kiadása, legutóbb a Bloomberg vette elő a témát és azt állították, 2020-ban piacra is dobja a vállalat. Habár Tim Cook is a jövő egyik legfontosabb technológiájaként említette a kiterjesztett valóságot, egyelőre pár appon kívül még nem sokat mutattak belőle.
Az Akonia mellett 2017 novemberében az Apple a Vrvana nevű céget is felvásárolta, amely a Totem elnevezésű kiterjesztett valóság fejszetteket gyártotta.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük