Hajtogatható tablettel érkezik a Lenovo?

Egy ideje terjed a pletyka, hogy a nagy mobilgyártók már mind készítik saját, összehajtható készülékeiket, a kérdés már csak az, hogy ki lesz az első a piacon. Egy ideig úgy gondolták, hogy a Samsung lesz a leggyorsabb, év elején az a hír járta, hogy a vállalat a CES-en egy prototípust mutatott be a VIP látogatók számára.

A modellről azóta sincs sok hír, habár a vállalat bevallotta, valóban létezik és találgatások szerint a Samsung fejlesztői konferenciáján mutatkozhat be november 7-8 között, kereskedelmi forgalomba pedig akár az év vége előtt kerülhet.

A Samsung mellett az Apple, a Huawei, az Oppo és a Xiaomi neve is feltűnt, tehát úgy tűnik, tényleg mindenki ezt a piacot célozta meg.
A Lenovotól már prototípust is láthattunk egy pár másodperces videóban és most ismét az ő nevük merült fel a hajthatósággal kapcsolatban.

A koreai ET News beszámolója szerint a Lenovo egy flexibilis tablet fejlesztésébe kezdett. Az LG hathatós közreműködésével (ők készítik a kijelzőt) készített eszköz 8-9 colos, nyitott állapotában pedig már egy kisebb notebooknak megfelelő a maga 13 colos méretével. Az eszköz összecsukva inkább egy hobbi eszköz, míg kihajtva egy munkaállomás.
Természetesen a csavar a dologban, hogy a hírek szerint a készülék első körben a kínai piacon lesz elérhető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük