Helló MacBook Air!

Az Apple október 30-i eseményén az új Mac mini és iPad Pro mellett bemutatta a frissített MacBook Air modellt is. Az új MacBook Air vékonyabb és könnyebb lett, csupán 1,25 kilót nyom. 13,3 hüvelykes, nagy felbon­tású Retina kijel­zővel, a legújabb generációs billentyűzettel, Force Touch érintőpaddal és Touch ID-vel érkezett. A ház 100%-ban újrahasznosított alumínium, így ez a legzöldebb gép a Mac eddigi történetében.
A kijel­ző kerete a korábbi modellének a fele, a kép­ernyő üvege a ház széléig ér.

Az új Retina kijelzőnek köszönhetően az előző generációnál 48 százalékkal szélesebb a szín­tartománya, a képek minden eddiginél részlet­gazda­gabbak és élethűbbek, a betűk olyan élesek, mintha nyomta­tásban olvasnánk a szöveget.

Az új generációs MacBook Air billentyűzete az Apple saját pillangó­mechanikájával működik, gyorsabb, kényelmesebb gépelést tesz lehetővé. Kivilágítatlan környezetben segít gépelni az intelligens fény­érzékelő és a billentyűk önálló LED-es háttérvilágítása.

A MacBook Air jobban szól, mint valaha, a sztereó hangs­zórók megduplázzák a basszust, és 25 százalékkal növelik a hang­erőt az előző generációhoz képest. A FaceTime HD‑kamera élesebb képet mutat rólunk, a háromtagú tömbmikrofon pedig precízebben fogja fel a hangunkat a FaceTime-beszélgetések és diktálás közben.

Az adatok védelméről a második generációs Apple T2 Security chip gondoskodik, az adat­kódolás folyamatos és automatikus, és teljes egészében titkosítja az SSD‑n tárolt információinkat.

Nyolcadik generációs Intel Core i5 processzort kapott, és akár 16 GB‑nyi memóriával, valamint  akár 1,5 TB‑os SSD-tárolóval gondos­kodik a zökkenő­mentes munkáról. Az Apple ígérete szerint akár 12 órát bír egyetlen feltöl­téssel.

Az új MacBook Air két Thunderbolt 3 univerzális portot is kapott.

A november 7-től elérhető készülék asztroszürke, ezüst és arany színekben lesz kapható. A 128 GB tárhellyel ellátott változat 474 990 (az 1,8 GHz‑es 359 990 Ft), míg a 256 GB tárhelyű MacBook Air 554 990 Ft.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük