Az Apple tesztel minket az iPhone SE 2 kiadásához?

iPhone SE első generáció
Apple

A napokban találkozhattunk több helyen is azzal, hogy az Apple újra elkezdte értékesíteni az iPhone SE modelleket. A 4 hüvelykes iPhone minden darabja visszakerült az értékesített modellek közé, az SE Space Gray, Rose Gold, arany és ezüst színekben, 32 és 128 GB-os verziókban érhető el.

Ez mind jó hír, de röviddel a megjelenés után már “sold out” állapotba kerültek a modellek. Habár nem ismertek adatok a rendelkezésre álló egységek teljes számáról, úgy véljük, valami sokkal értékesebb dolog áll a háttérben, mint maga a készülékekből származó bevétel iránti vágy.

Az Apple valószínűleg adatokat szerez az SE népszerűségéről és keresletéről. A kattintások számából, az esetleges valós rendelésekből, vagy csak a rendelési kísérletből a vállalat ki tudja szűrni, mennyire “ellenfele” a high end és drágább okostelefonoknak egy olyan készülék, mint az iPhone SE.

9to5Mac

Az Apple az utóbbi két évben a magasabb árak/árrések útját járta, ami nem vezetett nagy sikerre és a jelentések szerint számtalan felhasználó elvesztésével is járt. Sokan úgy gondolják, hogy az Apple megnyithatná az összes szolgáltatását az Android és a Windows 10 felhasználók számára, mint például az iMessage-t, ezzel népszerűbb lehetne a vásárlók körében. Én nem hinném…

A másik járható út az iOS-felhasználók számának növelésére, ha több okostelefont adnak el, melynek legegyszerűbb módja az ár csökkentése.
Ez persze egy olyan vállalat számára, mint az Apple igen bonyolult, hiszen ők mindig is a luxus megítélésre hajtottak, ezt nem adják majd könnyen egy valóban olcsó modell értékesítésével.
Mindenesetre az iPhone SE újra fellövésével szeretnénk hinni, hogy az Apple mégis ezen töri a fejét és kiadja mondjuk a modell következő generációját akár a jól megszokott 4 colos méretben.

1 comment

  1. Pingback: Az Apple tesztel minket az iPhone SE 2 kiadásához? – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük