A Samsung további hajlítható okostelefonokat ad ki hamarosan, eközben a LEGO is megjelent saját készülékével

Samsung Galaxy Fold

A Galaxy Fold sikeres bemutatóján felbuzdulva a Bloomberg jelentése szerint a Samsung további két hajlítható okostelefon modell áprilisi kiadását tervezi.

Az újdonságok között lesz állítólag egy kagylószerű eszköz, amelyet felülről lefelé lehet hajtani és egy, a Huawei Mate X-hez hasonló, kifelé nyitható eszköz.

Huawei Mate X

A Samsung többféle összecsukható formatervezéssel kísérletezik annak érdekében, hogy megtalálják azt az opciót, amelyben a hajtás a lehető legmegfelelőbben működik.

“Senki sem tudja, mi az ideális kialakítás” – mondta Bryan Ma, az IDC elemzője . “Az idő megérett a kísérletezésre. Sok nem lesz sikeres, de az ipari szereplők értékes tanulságokat vonhatnak le az út során.”

A Samsung vertikálisan összecsukható okostelefonja 2019 végén vagy 2020 elején fog megjelenni, a vállalat jelenleg a makettekkel kísérleteik a készülék tervezésének véglegesítésén. Amíg a dél-koreai gyártó ilyen keményen dolgozik, addig a LEGO-nál játszottak kicsit és előrukkoltak saját összehajtható készülékükkel.

Ez persze csak vicc, a LEGO is annak szánta, csupán kifejezték véleményüket a két új innovatív eszközről.
A Lego Fold a Samsung és a Huawei készülékeihez hasonlóan szétnyitható, ám miközben a többi modellhez hasonlóan nagyon sérülékeny, üzemidőben és árban verhetetlen.

A hajlítható készülékek egyik csúfsága ellen pedig hamarosan érkezhet a megoldás, ugyanis a Corning (a Gorilla Glass atyja) állítólag egy olyan üveg fejlesztésén dolgozik, ami alig 0,1 mm vastag, és hajlítás közben csak 1 cm marad a kijelző alsó és felső széle között.

Ennek megjelenéséig még jó pár hajlítható okostelefont adnak ki, talán az Apple is a sajátját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük