Törik a Samsung hajlítható okostelefonja: a Galaxy Fold egy nagy csalódás

Fotó: Twitter.com/Steve Kovach

A Samsung idén februárban mutatta be összehajtható okostelefonját, a Galaxy Fold-ot. A készüléket nagy érdeklődés övezte és habár voltak már előtte is kiadott hajlítható készülékek, azok annyira gyenge próbálkozásnak minősültek, hogy a Galaxy Fold érdemli hivatalosan az első összehajtható modell titulust.

A Samsung a Fold mellett a Galaxy S család újdonságait, az S10 készülékeket is bemutatták, amelyeknél rövid időn belül jelentkeztek is az első hibák. A visszajelzések alapján a Galaxy S10 Plus arcfelismerője könnyedén, egy fotóval is átverhető.

Fotó: YouTube.com/AndroidWorld.it

Most pedig a Galaxy Fold modelleknél jelentkezett hiba, ráadásul nem is akármilyen. Pár napja már tesztelik az újságírók a Samsung hajlítható újdonságát, de többeknél is elromlik, vagy eltörik a hajlítható kijelző, mindössze 2 napos használat után. A tesztelők között van a CNBC, a The Verge és a Bloomberg képviselői is, mindenki ugyanarról számolt be: a hajlítható kijelző nem bírja használatot.

Ezenkívül a vállalat nem megfelelően kommunikálja le a Fold-al kapcsolatos információkat, például Mark Gurman is belefutott egy hibába: gyárilag kap a készülék egy kijelzőt védő fóliát, amelyet eltávolítani nem lenne szabad, de mivel ezt nem közli egyértelműen a Samsung és Gurman is eltávolította, csúnyán pórul is járt: a kijelző foltonként elsötétedett és a kijelző egy nap alatt szinte teljesen tönkre is ment.

Mark Gurman tesztkészüléke Fotó: Twitter.com/Mark Gurman

A Samsung reagált a hibákra és biztosították a felhasználókat a problémák kiküszöböléséről és arról, hogy egyértelműbben fogják kommunikálni a felső réteg eltávolításának tilalmát. Az ígéretek szerint a 2000 dolláros Foldok hibáját kiküszöbölik az április 26-i éles indulásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük