A Samsung Galaxy Fold fiaskó miatt óvatos a Huawei

A Huawei késlelteti Mate X összecsukható okostelefonjának megjelenését. Az eszköz eredetileg júniusban jelent volna meg, ám a Samsung Galaxy Fold esetében jelentkező hibák miatt óvatosabbak és inkább csúsztatják a készülék megjelenését

Ahogy nyilván sokan emlékeztek, a Samsung összehajtható, újságíróknak tesztelésre küldött modelljei csúnyán megbuktak, így a Samsung első körben késleltette a Fold megjelenését, végül teljesen megszüntette az előrendeléseket, mivel május végéig nem tudta az eszközöket szállítani.

A Sasmung Galaxy Fold egyik tesztelésre kiküldött eszközének hibája

A Huawei éppen ezért úgy döntött, ők inkább óvatosak és extra vizsgálatokat végeznek a mobilszolgáltatókkal és a fejlesztőkkel a tökéletes végeredmény érdekében.

„Nem akarunk elindítani egy terméket, hogy aztán egyből le is romboljuk a hírnevünket” – mondta a Huawei szóvivője a CNBC-nek.

A szóvivő kitért jelenlegi helyzetükre, amely során elmondta, továbbra is ragaszkodnak az Android-hoz, de már saját operációs rendszerrel is rendelkeznek.

„Nem akarunk a saját rendszereinkhez nyúlni; még mindig nagyon szeretjük a Google-val való együttműködést. Ha azonban kénytelenek leszünk magunkról gondoskodni, készen állunk.“

Mint ahogy pár hete robbant a hír, Donald Trump feketelistája miatt a Google a jövőben nem működik együtt a céggel bizonyos licencek ügyében, így a kínai céget gyakorlatilag elvágják az Android fontos szolgáltatásaitól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük