Instagram: van, ami megszűnt, van, ami új

Az Instagram folyamatosan fejlődik, nem csoda, hiszen a képmegosztó alkalmazás népszerűsége töretlen. A mostanában eszközölt újítások egyike, hogy megszűnt a Following fül, amelyen az általunk követett profilok tevékenységeit láthattuk. Néhány felhasználó már augusztus óta sem látja ezt az opciót, de a legtöbbünknél csak most tűnt el, vagy tűnik el folyamatosan. A törlés hátterében az alkalmazás egyszerűsítése áll, a fejlesztők szerint ugyanis sokan vagy nem használták, vagy nem is tudtak a létezéséről, így feleslegessé vált.

Fotó: iMore

Kaptunk újdonságot is, mégpedig a Group Stories képében. A funkció ugyan távozott a Facebooktól még szeptemberben, a fejlesztők úgy vélik, az Instagram jobban kihasználja majd. Lényege, hogy csak bizonyos felhasználók, illetve csoportok láthatják az ott megosztott tartalmakat.

Fotó: The Verge

Az újdonságokon túl frissült az alkalmazás biztonság szempontból is. Az adathalász támadásokkal szemben való fellépés egyik formájaként megjelent a Beállítások > Biztonság rész alatt az “E-mailek az Instagramtól” opció, melyben az előző 14 napban küldött hivatalos Instagram e-maileket láthatjuk. Így szűrhetjük ki a képmegosztó nevében írt, jelszavainkra, profilunkra sóvárgó csaló üzeneteket.

Aki pedig iOS 13 szoftverrel használja, már élvezheti az alkalmazás sötét módját is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük