Javaslat az Apple Watch használhatóbbá tételére

Az Apple Watch kapcsán kétségtelen, hogy az utóbbi időben több új funkció és fejlesztés is érkeztek, de jelentős változásokat mégsem tapasztalhattunk. Így a watchOS 7-re nagy felelősség hárul, most lehetősége lesz kimozdítani az állóvízből a világ egyik legnépszerűbb hordozható okoseszközét.

Matt Birchler ihletett kapott ettől a lehetőségtől és alaposan kidolgozta az új almás okosóra szoftver koncepcióját. Mondhatni “mindent is” belerakott, az alváskövetéstől a testreszabható tevékenységi körökön át az új kommunikációs lehetőségek és gyorsabb interakciókig, de jó pár új funkcióit is beleképzelt a watchOS 7 koncepciójába.
Birchler “nyilvános kívánságlista” elnevezéssel illette elképzeléseit és abban bízik, az Apple watchOS csapatából legalább egy valakit inspirálni fognak ötletei.

A fő kategóriák, amelyekben gondolkodott:

  • fitnesz-fejlesztések
  • kommunikáció optimalizálása
  • akkumulátor élettartam
  • „Weekend Getaway” szolgáltatás
  • a mindig bekapcsolt képernyő fejlesztései
  • harmadik féltől származó számlapok
  • gyorsabb interakciók
  • jobb vezeték nélküli sebesség
  • parancsikonok
  • iPad és Android szinkronizálás

A fitnesz-fejlesztésekekn belül Birchler megismétli tavalyi kérését, miszerint az Apple bevezethetné az alváskövetést a watchOS 7-ben.

A 9to5Mac tavaly ősszel felfedezte, hogy az Apple már dolgozik ezen a funkción, így remélhetőleg idén meg is érkezik.
A koncepcióban testreszabható tevékenységgyűrűk is megjelennek.

Az edzések iPhone-on lévő szerkesztésében is nagy jövőt lát a tervező. Azzal érvel, hogy sok esetben elfelejti az edzések végén leállítani a tevékenységet és sokkal jobb lenne, ha automatikusan leállna, miután érzékeli, hogy megszűnt az adott tevékenység, vagy érkezzen értesítés, amely figyelmeztet, hogy esetleg továbbra is fut a tevékenység.

Birchler továbbá nagyon szeretné, ha az edzés közben végrehajtott alapvető műveleteket az iPhone-on egy Most játszott vezérlőhöz hasonló sávban a lezárt képernyőn is látná és némi interakcióval el is látná azt.
Ehhez kapcsolódóan ötletei között szerepel az edzések adatainak iCloudból történő elérésére már csak a könnyedén CSV-fájlba exportálás végett is. És amit nagyon fontosnak tekint, hogy az Apple Watch időnként adhatna szabadnapot anélkül, hogy veszíthetnénk az akktivitásunkból.

Az Apple Watch kommunikációs koncepciójának néhány fő fejlesztése lehetne Birchler szerint az üzenetek jobb válaszadási javaslatai, valamint az automatikus kiegészítéssel történő írás.

Utóbbi a dizájner szerint azért is fontos, mert pl. az iMessage automatikus üzenetei nem túl praktikusak.
A többi, egyébként szerintem is nagyon hasznos ötletért érdemes felkeresni a koncepció eredeti oldalát.

Zárásként Birchler mindenképpen támogatná, ha az Apple idén végre drámaibb változást hajtana végre az Apple Watch rendszerében és ezt mi sem bánnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük