Hamarosan érkezik az AirTag?

Az Apple ultra-szélessávú kis nyomkövető eszközének érkezése már jó ideje foglalkoztatja a tech világot és most újabb információkat kaptunk az eszközről.
Az AirTag vagy Apple Tag-re keresztelt kütyü tömeggyártását Ming-Chi Kuo szerint 2020 második vagy harmadik negyedévében fogják megkezdeni. Az Apple UWB technológiát használó eszközének nagy részét állítólag a sanghaji Universal Scientific Industrial fogja gyártani. Az elemző információi alapján számíthatunk arra, hogy a trackerből több tízmillió darabot állítanak elő az év végéig.

Az AirTag egy ultra-szélessávú rádiófrekvencián (ugyanazon, mint az iPhone 11) működő Bluetooth-tracker, amely párosítható az iCloud felhasználónkkal. A Find My alkalmazás segítségével bármilyen eszközünket feltolhatjuk a térképre és offline is lekövethetjük. Szinte biztos, hogy formáját tekintve kerek lesz és tartalmazza majd az iPhone 11-ben is használt U1 chipet. Ami igazán menővé teszi az eszközt, az az AR használata a keresés során, az AirTaggel ellátott tárgyakat pontosan megjelölné a térben, így ha valamit keresel, amin ott van az AirTag, a telefonod kameráját élesítve például egy piros lufi mutatná a térben a helyét.

Egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy a már pletykált tavaszi bemutatón, vagy a júniusi WWDC-n mutatják-e be az eszközt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük