A bírósági iratok szerint a Samsung mégsem másolt

avssHiába ért véget a per egy tekintélyes kártérítési összeggel, az ügynek mégis van utóélete, ami kicsit más megvilágításba helyezheti a dolgokat.

Nem véletlenül van a a mondás, miszerint egy perben általában nem igazságot szolgáltatnak, hanem jogot, hiszen sokszor minden csak azon múlik, hogy kinek az ügyvédje csavarja jobban a szavakat. A frissen nyilvánosságra került bírósági jegyzőkönyvek alapján a Samsung vezetői soha nem utasították arra a tervezőiket, hogy másolják le az iPhonet. Az iratokban ugyanis az szerepel, hogy a vezető munkatárs azt mondta, “csináljunk valami olyasmit, mint az iPhone”, és nem “olyat, mint az iPhone”. Tehát mindössze egyetlen szóról van szó, de elég meghatározó különbséget jelent.

apvssa

Eltérően tehát a korábbi vádaktól, nincs olyan vallomás, ami egyértelműen utalna arra, hogy a Samsung utasításba adta volna embereinek, hogy másolják le az Apple készülékét, hanem valami olyasmit szerettek volna, ami felveszi vele a versenyt. A Samsung szerint ráadásul a kijelző méretének különbözősége is az eredetiségre utal, illetve az, hogy a tervezőiktől kérték, hogy ne valami műanyagos érzetű dolgot hozzanak létre, hanem fémes érzés legyen tapintható. Még pártatlanul is furcsa lehet egyébként a per, hiszen kicsit olyan, mintha egyik autógyártó beperelné a másikat, amiért az is áramvonalas karosszériával és négy kerékkel árulja autóit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük