Táblagép vagy laptop lesz a Microsoft Surface Pro 3?

A Microsoft nemrég bemutatta idei új táblagép és laptop kombinációját, a Microsoft Surface Pro 3-at. A természetesen Windows 8-at futtató eszköz új Intel i3, i5 és i7 processzorokat kaphat. A 12 hüvelykes érintőképernyő ellenére meglepően vékonyra és könnyűre sikerült az idei modell. A háttértár 64GB-tól akár egészen 512 GB-ig is választható lesz, sőt az eszköz akár 8GB RAM-ot is kaphat.

A Surface bemutatása közben a Microsoft egyfolytában az iPad-et és a MacBook Air emlegette, miszerint az új Surface mindkettőt helyettesíteni tudja. Természetesen ez csodálatosan hangzik, de az elmúlt évek bebizonyították, hogy ettől még messze van a Microsoft, mivel az Apple és a Microsoft teljesen eltérően gondolkozik.

A Surface Pro 3-at két módon lehet elképzelni. Egy átlagos Windows 8 laptop billentyűzet nélkül, érintőképernyővel, vagy egy 12 hüvelykes táblagép, amelyen teljes értékű asztali operációs rendszer is futhat.

A Microsoft Surface Pro 3 persze nem olcsó eszköz. Az alapmodell áráért már egy 128 GB-os iPad Air-t is kapunk, míg az 512 GB-os Intel i7 modell minden MacBook Air konfigurációnál drágább. A Microsoft Surface Pro 3 árában pedig nincsen benne a billentyűzet sem, ami további 130-200 dollár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük