Kozmetikázott 16 gigás iPod touch – szinte pont, mint a régi

Az Apple múlt héten bővítette az iPod touch családot és egy frissített 16 GB-os kütyüvel jelentkeztek a zeneimádók számára. Természetesen az iPod touch több, mint zenelejátszó: ezúttal hátsó 5 megapixeles, Full HD videofelvételre képes iSight kamerát, csuklópántot és változtatható színt kapunk mellé.

apple-ipod-touch-16gb-1

apple.com

Az örömhír közben az iFixit sem pazarolta idejét és máris szétkapta az Apple új kütyüjét. A “boncolás” eredménye megdöbbentő, ugyanis kiderült, hogy a 16 gigabájtos modell gyakorlatilag ugyanaz – kisebb alkatrész módosításokkal-, mint a 2012-ben megjelent 32 és 64 gigabájtos verzió, csak kisebb tárhellyel.

apple-ipod-touch-16gb-3

ifixit.com

Az iFixit szakembereinek tízes skáláján elég rossz helyezést ért el a készülék, hiszen mindössze 3 pontot kapott. Az indok, hogy az akku nem cserélhető és az összekapcsolt alkatrészeket is egyszerre kell cserélni, ha gond van.

Eközben az Apple az Egyesült Államokban csökkentette az iPod Touch árát. A 32 gigás modell 250 dollárba (kb. 56.000 Ft), a 64 gigás modell pedig 300 dollárba (kb. 68.000 Ft) fog kerülni. A régi 16 GB-os változat egyébként már nem, az új pedig még nem kapható, de az ára változatlanul 79 000 forint körül alakul

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük