Pangu iOS 7.1.2 jailbreak – Kipróbáltuk, így működik!

A hónap elején megérkezett az Apple új iOS mobiloperációs rendszerének legújabb 7.1.2-es frissítése. Sokan biztos megijedtek, hiszen a 7.1.1-es változathoz már volt jailbreak, de szerencsére a 7.1.2-es verzióhoz is működik a Pangu megoldása. Bár az Apple folyamatosan próbálja a biztonsági réseket betömni, úgy tűnik a kínai fejlesztőkön nem foghatnak ki.

A Pangu már untethered megoldást kínál, vagyis gép nélkül is használható és jelenleg ez az egyetlen megoldás, amely iOS 7 felett telepíthető. Mivel sokan félnek tőle mi is elmondanánk, hogy a jailbreak használatával mindenképp romlik a telefonkészülék vagy a táblagép biztonsága. Mi is leteszteltük, a tapasztalatok alapján működőképes a 7.1.2-es jailbreak, de felhívnánk a figyelmet, hogy mindenki csak saját felelősségére használja azt, hiszen bár nem tartalmaz mailware-t a progi, de nem lehet pontosan tudni, hogy milyen jogokat adunk az eszköznek ha telepítjük a Pangu jailbreaket.

A Pangu legfrissebb változata már angol nyelven is elérhető és egyaránt támogatja a Windows és Mac rendszereket is. A telepítés előtt győződjünk meg arról, hogy végeztünk biztonsági mentést minden olyan adatról, mely nélkülözhetetlen számunkra.

1. Töltsük le a Pangu hivatalos oldaláról (http://en.pangu.io/) a telepítőt attól függően, hogy PC-n vagy Macen szeretnénk azt használni.

2. A letöltés után csatlakoztassuk készülékünket a számítógéphez. (Windows alapú rendszereknél fontos, hogy az iTunes is telepítve legyen.)

3. A készüléken a csatlakoztatás után kapcsoljuk ki a Beállítások / Általános / Dátum és idő menüpontban az automatikus dátumkezelést, majd manuálisan állítsuk vissza a dátumot 2014. június 2-ra, amely egy hétfői napra esett.

4. Kezdődhet a jailbreak. Indítsuk el a telepített alkalmazás rendszerszintű jogosultságokkal, majd kattintsunk a Jailbreak feliratra. Pár percig eltarthat a művelet, majd az iOS készüléken megjelenik a Pangu ikonja, ahol elindítva azt válasszuk a Tovább lehetőséget.

A készülék ezután két alkalommal még újra indul (fontos, hogy figyeljünk arra, hogy ne legyen az eszköz jelszóval védve!), majd rövidesen megjelenik a Cydia ikonja is az alkalmazások között.

A lépések tehát meglehetősen egyszerűek, de mindenki csak saját felelősségére használja azt.

Szerkesztőségünk egy iPhone 5 készüléken tesztelte a jailbreaket és a telepítés után csak a hálózati beállításokat kellett frissíteni (Beállítások / Általános / Hálózat ), mivel valamilyen oknál fogva elszállt a 3G, de a frissítés után az újra tökéletesen működött.

6 comments

 1. L001

  Helló.
  Köszönöm a leírást.!

  Lenne egy olyan problémám, hogy miután feltettem a Pangu-t csomó gyári app a telefonról nem működik. pl, számológép! Még valahogy a gép nélkül kibírom, na de appstore- alkalmazások 1/4-e sem megy (ingyenesek). facebook, ébresztőóra vagy játékok.

  Ha tudnál segíteni nagyon megköszönném.!
  u.i.: iPhone 4s, első Apple cuccom.

 2. asdasd

  timeout.olt..most pedig hiába próbálkozom, nem hiszi el, hogy neten vagyok..”please make sure you have proper internet connection” Volt bárkinek hasonló?

 3. SHABES

  A leírás nagyon szép és érthető! . . .
  De . . .
  Akkor ez vagy valami más fogja nekem függetleníteni az iPhone-omat???

  És ha nem ez, . . .
  Akkor mivel, hogy kell függetleníteni – SoftWare-esen és ingyééé???

  A segítséget köszi!
  SHS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük