Nem tetszik az iOS 8? Így downgradelj iOS 7.1.2-re!

Van egy jó hírünk azok számára akik upgradelték az iPhone, iPad vagy éppen iPod touch készüléküket a legújabb iOS 8-as mobiloperációs rendszerre. Akik ezt véletlenül tették meg, vagy csak éppen nem tetszik a legújabb iOS 8-as rendszer vagy valamilyen teljesítménybeli hibát tapasztalnak (főleg iPhone 4S tulajdonosok), még van lehetőség visszaállítani a készüléket az Apple régebbi iOS 7.1.2-es rendszerére. Bár az Apple nem támogatja a downgradet, a szerverek még aláírják a 7.1.2-es firmware fájlt, így visszaállíthatóak a készülékek.

Ez azonban bármelyik percben megváltozhat, így jó lesz sietni. Kérünk mindenkit, hogy körültekintően járjon el a visszaállítás során, mentse az adatait, mivel az elveszett adatokért felelősséget nem tudunk vállalni, mindenki csak saját kockázatára végezze el az alábbi műveleteket.

1. Az első lépés, hogy az alábbi linkekről töltsük le az iOS 7.1.2-es rendszer firmware fájlját attól függően, hogy milyen készülékkel rendelkezünk.

– iOS fimrware – iPhone

– iOS firmware – iPad

– iOS fimrware – iPod touch

2. Csatlakoztassuk az iOS 8-al rendelkező készüléket a számítógépünkhöz.

3. Indítsuk el az iTunes alkalmazást majd válasszuk ki a jobb felső sarokban az eszközünket.

4. Tartsuk nyomva az Alt/Option gombokat (Mac gépek esetében) vagy a Shift gombot (Windows PC) esetében és közben kattintsunk a Visszaállítás (Restore iPhone/iPad/iPod touch) gombra.

5. Tallózzuk ki a letöltött fájlt majd indítsuk el a visszaállítást.

iTunes - Check for Update

6. Ha minden sikeresen végigfut, akkor a rendszer visszaáll az iOS 7.1.2-es verzióra.

Azt sajnos nem tudjuk megmondani, hogy az Apple szerverei hivatalosan meddig írják még alá az iOS 7.1.2-es rendszert, de jelenleg még működik, így jó lesz sietni annak, aki nem kívánja az iOS 8-at használni.

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.