Így szabadulj meg az iMessage-től!

Az iMessage egy kimondottan jó dolog. Internet-hozzáférést használva gyorsan és egyszerűen küldhetünk szöveges üzeneteket, képeket, videókat Mac-et vagy iOS-eszközt használó ismerőseinknek.
Annak ellenére, hogy az iOS 8 megjelenésével további hasznos funkciókkal bővült a szolgáltatás, vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak többé iMessage-eket fogadni. Korábban, ha valaki iPhone-ról váltott más gyártó telefonjára, és netán csere előtt elfelejtette kikapcsolni az iMessage-szolgáltatást az iPhone-ján, a továbbra is iPhone-t használó ismerősei gyakran nem tudtak SMS-t küldeni az új készülékre, lévén, hogy az Apple rendszerei továbbra is iMessage-ben akartak elküldeni minden szöveges üzenetet. Ennek legegyszerűbb megoldása korábban az volt, ha az illető visszatette a SIM-et az iPhone-ba, majd kikapcsolta a szolgáltatást. De mi van akkor, ha már nincsen meg a korábbi készülék?
Az évek óta jelenlévő problémát most végre egy egyszerű eszközzel oldotta meg az Apple. A vállalat létrehozott egy weboldalt, ahol egy gyors, kétlépéses megoldással törölhetjük a telefonszámunkat az Apple iMessage-rendszeréből.
Ha még megvan az iPhone-unk, továbbra is a hagyományos módszert használjuk:

  • Beállítások
  • Üzenetek
  • iMessage deaktiválása

imessage-deaktivalas-2

Ebben eddig semmi extra nincsen, eddig is így ment. Az újdonság a következő: megadhatjuk a telefonszámunkat, amire az Apple egy (ingyenes) SMS-ben jóváhagyó-kódot küld az iMessage-szolgáltatás kikapcsolására. Ez akkor hasznos, ha már nincs meg az iPhone-unk.

  • Először ki kell választanunk az országhívót a legördülő menüből.
  • A „körzetszámmal” együtt be kell gépelnünk a telefonszámot.
  • A Send Code megnyomása után pár másodperccel megérkezik az ellenőrzőkód.
  • Az ellenőrző kódot beírjuk az alsó mezőbe.

imessage-deaktivalas-3

És viszlát iMessage!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük