Az iOS 8 miatt perlik az Apple-t

Az Apple számára nem indul éppen zökkenőmentesen az év. Nem elég, hogy a felhasználók többsége elégedettebb a Samsung mobilokkal, most egy értelmetlen perrel is szemben találták magukat.

A cupertinóiakat jelenleg egy csoportos fogyasztói per sújtja, amelyben sérelmezik, hogy az iOS 8 túl sok helyet foglal, és erről nem kapnak a felhasználók megfelelő tájékoztatást telepítés vagy vásárlás előtt.

ios-8-apple-per

Az Apple egyébként már egy hasonló kanadai pert megnyert, valamint a Sony és a Microsoft is találkozott már hasonló jogi kifogással.
A pert indító fogyasztói csoport jogi képviselője szerint így a meghirdetett tárhelynek akár a 23,1%-át is elfoglalhatja az operációs rendszer, így azt a felhasználók nem tudják zenék, fotók vagy alkalmazások tárolására használni.

A felháborodást egy bizonyos szintig még meg lehet érteni, ám azt be kell látni, hogy a gyártók nem vonják le az operációs rendszer által elfoglalt területet a készülékek kapacitásából. A pert indítók jogi képviselője azonban megpróbálja bebizonyítani, hogy az Apple körmönfont manipulációjával állunk szemben.

ios-8-apple-per-2

“Ezekkel a ravasz üzleti taktikákkal a vádlott kevesebb tároló kapacitást nyújt a meghirdetettnél, kizárólag azért, hogy a fennmaradó kapacitást felajánlja egy kétségbeesett pillanatban, például amikor a fogyasztó videófelvételt vagy fényképeket próbál készíteni egy gyermek vagy unoka fellépésén, kosárlabdameccsén vagy esküvőjén.”

Az Apple még nem reagált a vádakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük