Megérkezett az első Ubuntus telefon, a héten már rendelhető

ubuntu_telefon_0

Hogy mi is az az Ubuntu? Lehet akad még olyan olvasó aki nem tudja pontosan mi is ez, segítek egy picit. Ez egy népszerű operációs rendszer, mely futhat laptopon, notebookon, asztali számítógépeken át egészen az adatközpontokban lévő óriás számítógépekig. Sőt hivatalosan megjelent a mobilkészülék féle platform is, mely telefonnal együtt a héten már meg is vásárolható! Maga a szoftver ingyenes letölthető, telepíthető, sőt akár üzleti célra is használható.

De térjünk át a telefonkészülékre:

A telefont egy spanyol cég gyártotta a bq, igazából ez már egy létező készülék az Aquaris E4.5, mely most kebelezte be az új mobil operációs rendszert. A készülék hardveres tudása a következő: 1,3 GHz négymagos MediaTek processzor, 1GB RAM, 8GB háttértár, mely mikrosd kártyával bővíthető. Kijelzőben egy 4,5″-os qHD felbontású megjelenítőt kapott. Az akkuja egy 2150 mAh-s egység, és támogatja a dual SIM opciót. Hátsó kamerája 8, első kamerája 5 megapixel. Sajnos 4G támogatást nem kapott. Szoftveresen az Ubuntu 14.10-es rendszer lesz rajta magyar nyelv támogatással.

ubuntu_telefon_1_0

Amint látszik az Ubuntu touch felülete egy középkategóriás készülékben fog debütálni, annyit tudni egyes értesülések szerint, hogy a kínai Meizu cég is pályázik a szoftverre, viszont ők egy magasabb hardverű készülékben az MX4-ben szeretnék majd piacra dobni.

A középkategóriás készülék mindenhol kártyafüggetlenül lesz elérhető, kezdő ára 169€-s áron fog stagnálni. Korlátozott darabszámban lesz elérhető, ezzel felmérve az igényeket.

forrás: ubuntu.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük