Az Apple virtuális valóság szemüvegen dolgozik?

Az Apple nem olyan szinten van eleresztve tech kütyük terén, mint például a Google vagy a Samsung, azonban a USPTO egy meglepő szabadalmat hozott nyilvánosságra, amely szerint igenis érdeklődik a vállalat a virtuális valóság iránt. Az Apple még 2008-ban adta be VR szemüvegről szóló szabadalmát, amely iPhone-unk kijelzőjét használja a 3D-s megjelenítéshez. Az eszköz a tervek szerint speciális vibrálásokkal tenné életszerűbbé a szimulációt.

Apple-vr-headset-3

A leírás alapján a Samsung Gear VR-hez vagy az Oculus Rifthez hasonlítható a termék.

Samsung Gear Vr és  Oculus Rift

Samsung Gear Vr és Oculus Rift

A készülék érzékeli fejmozgásunkat is, az Apple azonban egy távirányítót is készített hozzá, amelynek segítségével további navigációkat végezhetünk, az iPhone mikrofonjának és a Siri beszédfelismerő segítségével pedig a hangunkkal is vezérelhetnénk.

Apple-vr-headset

A terveken az iPhone kamerája is szerepet kap. Ez a Microsoft által néhány hete bemutatott HoloLens egyes funkcióihoz hasonló funkcióknak ad teret.

microsoft-hololens

A HoloLens különlegessége, hogy a szemünk előtt elhelyezett kijelzőn megjelenített kép nem helyettesíti, hanem kiegészíti a minket körülvevő környezeti elemeket és tárgyakat. 

Azt azért ne feledjük, hogy a készülék egyelőre csak szabadalom formájában létezik, megjelenéséről – ha egyáltalán megjelenik – még semmi konkrétat nem tudunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük