Ezekben a verzióban érkezik a Windows 10

A hamarosan érkező Windows 10 egyszerre több platformra és több verzióban jelenik meg, aMicrosoft bejelentette, hogy összesen hatféle kiadásban lesz elérhető. Az új operációs rendszert éppúgy futtathatjuk majd a mobilunkon, mint az asztali számítógépünkön.

windows-10-nyaron-20150319

Az alábbi Windows 10 verziók érkeznek:

  • Windows 10 Home: Cortana, digitális asszisztens, integrációs lehetőség az Xbox One játékkonzollal és egy csomó alkalmazást tartalmaz. A Windows 10 Home tabletekre és hibrid gépekre is telepíthető.
  • Windows 10 Mobile: a Windows Phone-felhasználók kapják. A Microsoft mindent megtesz a platformok átjárhatóságáért, így az univerzális alkalmazásokat a telefonon és a számítógépen is használhatjuk. Fontos alkalmazás a Continuum, ami tulajdonképpen asztali géppé változtatja a mobilt, csak egér, billentyűzet és monitor kell hozzá, hogy a telefon munkaállomássá alakuljon.
  • Windows 10 Pro: asztali gépekre tervezik és elsősorban kisebb vállalkozások használhatják, a Pro változat több alkalmazást és eszközt tud kezelni. Nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, illetve a felhő alapú technológiára, így könnyebbé válnak az olyan feladatok, mint az adatkezelés megoldása, vagy a távoli találkozók megszervezése.
  • Windows 10 Enterprise: Nagyvállalatok számára tervezték, ezért elsősorban a biztonságos megoldásokról szól, támogatja például a Long Term Serving Branch, amivel akár több eszközre is azonnal telepíthetők a biztonsági frissítések.

Windows-10-m-e

  • Windows 10 Mobile Enterprise: szinte ugyanaz, mint a sima mobilos változat, ám megerősített védelemmel, illetve a Pro és Enterprise verziókhoz hasonló biztonsági frissítés kezeléssel.
  • Windows 10 Education: az oktatási intézményeknek szánt verzió, megerősített adatvédelemmel és biztonsági megoldásokkal. A Windows Mobile-t és Home-ot használó diákok és pedagógusok is frissíthetik a rendszerüket az Educationre.

Windows-10

A Windows 10 Home, Mobile és Pro ingyenes lesz, az Enterprise, a Mobile Enterprise és az Education csomagok viszont fizetős bővítményként érkeznek. A különböző kiadások várhatóan idén nyáron jelennek meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük