Az iOS 8.4-el búcsút inthetünk az Otthoni megosztásnak

Amellett, hogy az iOS 8.4 megajándékozott bennünket az Apple Music szolgáltatással, kevésbé örömteli intézkedéseket is hozott. Az Apple ugyanis az új rendszerből eltávolította az iOS 4.3 óta a rendszer részét képező (kb. 4 éve) Otthoni megosztás funkciót.
apple-otthoni-megosztas
Segítségével ugyebár elérhetted géped iTunes könyvtárát iOS eszközöd Zene vagy Videók alkalmazásából. Most már azonban a funkció csak a Videók alkalmazásban maradt meg, a zenéket ilyen formában többé nem érheted el.
Az Apple döntése mellett feltehetően az a szándék áll, hogy ezzel több felhasználót csábíthat a fizetős Apple Music mellé.
apple-music
A zenei szolgáltatás mellé jár az iCloud Zenekönyvtár is, mely esetében a gépen lévő zenék eléréséhez nem kell ugyanazon a hálózaton lennünk.
icloud-zenekonyvtar
Az iCloud Zenekönyvtár létrehozásakor az Apple az iCloud Fotókönyvtárhoz hasonló egyesített megoldást épített ki, azonban fontos megjegyezni, hogy amennyiben csak Apple Music előfizetésed van, az ide feltöltött zenék DRM védettek, iTunes Match előfizetés szükséges ahhoz, hogy DRM nélkül is élvezhesd zenéid.
A funkció Apple TV-n, Mac-en és PC-n továbbra is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük