Az iPhone kábel legújabb típusa

titan3

Amikor néhány évvel ezelőtt az Apple piacra dobta az ún. Lightning-kábeleket szinte mindenki biztos volt az eszköz sikerében. Ugyanis a cég azzal kecsegtette  a felhasználókat, hogy a csatlakozó kábel -ellentétben elődjével- teljesen időtálló és tartós lesz.  Sajnos az ígéretet nem sikerült teljesíteni, hiszen több felhasználó is tapasztalta, hogy a a kábelek csatlakozónál lévő vezetékrésze megtörik.

Erre a problémára egyik korábbi írásunkban ( Így kerüld el a bajt! ) már kínáltunk megoldást.  A cikkből kiderül, hogy egy egyszerű golyóstoll rugójával el lehet kerülni a Lightning-USB kábelek megtörését. Persze ez a megoldás semmi ahhoz képest, amit egy külföldi cég eszelt ki. Ugyanis az általuk gyártott Lightning-kábel anyagát még az ókori görög istenek is megirigyelhetnék. Magát a csatlakozó eszközt titánnal vonták be, amit össze sem lehet hasonlítani a (korábbi) műanyag gyengeségével.

titán2

A kábel első ránézésre kicsit a fürdőszobában használt tusoló csőre emlékeztet (talán a dupla csavart-borda miatt). A cég szerint annyira törésálló az új csatlakozó, hogy akár a “háziállatunk is megrágcsálhatja”. Az új Lightning-kábel természetesen az Apple (MFI program) által is támogatott. Hogy Magyarországon mikor kerül forgalomba a  Lightning-USB kábel azt még nem tudjuk. Addig is itt lehet nézelődni!

Képek forrása: Boingboing.net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük