Tim Cooknak megvan a véleménye a Microsoft első laptopjáról

42 év után a Microsoft végre piacra dobta első laptopját, ami mellesleg tablet is. Az Apple-vezér nem hagyhatta szó nélkül a dolgot…

tim-cook-glare_1

A redmondi cég egy percig sem titkolta, hogy az Apple MacBook-jával szeretnék felvenni a versenyt, ezért rögtön össze is hasonlították a két gépet a Surface Book hivatalos bemutatóján: a Microsoft szerint a Surface kétszer olyan gyors, mint a MacBook.

A hivatalos kijelentést az Apple vezérigazgatója nem hagyhatta szó nélkül. Cook egy ír főiskolán tartott előadást (annak apropóján, hogy az Apple ezer új munkahelyet létesít Cork városban), és itt fejtette ki véleményét az Independent szerint a Surface Book-ról, ami egyszerre akar tablet és notebook is lenni, de valójában egyik sem lesz.

„Túl sok mindent akar egyszerre” – mondta Cook.

Surface_book_vs_Macbook

A két “ellenséges” cég gépei: míg balról az Apple, addig jobbról a Microsoft gépe látható

Persze az Apple-t sem kell félteni, hiszen nemrég került a boltok polcaira az iPad Pro, ami szintén többfunkciós (a cupertinói cég szerint kiválthatja a notebookokat, sőt az asztali PC-ket is)  a Surface Book-hoz hasonlóan.

Mindenesetre egyre nagyobb a rivalizálás a két cég között, és egyre több trükköt vetnek be, hogy megtartsák vagy éppen saját oldalukra állítsák a felhasználókat. Például a Microsoft nemrég egy weboldalt is létrehozott annak érdekében, hogy rábírja a maceseket az átállásra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük