15 dolog, amiért jobb az iOS 9 a 8-nál

Első ránézésre nem sokban különbözik az iOS 9 az előző 8-as verziótól, azonban ha mélyre ásunk rájövünk, hogy 15 dolog is van, amiben sokkal jobb az Apple új operációs rendszere elődjénél.

9 

1.

Low Power Mode 

Az iOS 9 egyik legnagyobb és leghasznosabb funkciója a Low Power Mode, ami akár 5 órával is meghosszabíthatja készüléked üzemidejét. Erről részleteket itt olvashatsz.

02

 

2.

iCloud Drive App

Az eredeti iCloud fáljkezelő végre megérkezett iPhone-ra és iPad-re is. Ha mégsem látod a kezdőképernyődön az app-et, akkor lépj be a beállításokba, azon belül az iCloud-ba, majd lépje be iCloud Drive-ba és állítsd be a “Shown on Home Screen” funkciót.

01

3.

Emlékeztess Siri!

Az Apple személyi virtuális asszisztense még soha nem volt ennyire tudatos és “segítőkész”, mint az iOS 9-ben. Ugyanis amikor megnézel egy olyan fontos e-mail-t vagy üzenetet a telefonodon, amiről nem szeretnél elfeledkezni, akkor csak indítsd el (“Remind me about us”) a Siri-t ugyanazon a lapon, majd a személyi asszisztens létre fog hozni  számodra egy emlékeztető mappát.

03

4.

Videó Zoom!

Most már videózás közben is zoomolhatunk, nem kell többé feltűnően közelednünk a felvett tárgyhoz vagy alanyhoz.

giphy

5.

Nagyobb wi-fi támogatás !

Amennyiben a wi-fi assist be van kapcsolva, akkor a rendszer automatikusan átvált mobilnetre,  ha úgy észleli, hogy rossz minőségű a wi-fi kapcsolat. Ezt a funkciót a következőképpen tudod beállítani: Menj a Beáálíttásokba/ Settings > Cellular  ezután húzd el a  Wi-Fi Assist-ot az  ‘On’, vagyis a bekacsolás irányába.

6.

Teljesen átalakult jegyzettömb !

Akik iOS 9-et használnak, azok olyan extra dolgokat tudnak megcsinálni a jegyzettömbben mint például a rajzolás, vázlatok vagy ellenőrző listák írása. Sőt még képeket és rajzokat is hozzá tudnak adni jegyzeteikhez.

maps

7.

Rejtett képek!

Ha van olyan képed, amit nem szívesen mutogatsz másoknak, akkor pár kattintással simán elrejtheted, így biztos nem fog senki sem belegázolni az intim szférádba. Hogyan csináld? Nyisd meg a képet, amit el szeretnél rejteni, majd lépj be a megosztásba, azon belül válaszd ki a kép elrejtése opciót.

8.

Szelfire fel!

giphy (1)

Az iOS 9-nek köszönhetően az előlapi kamerával készített képeid már egy külön szelfi mappába fognak kerülni, így  hosszas keresgélés helyett, már rakhatod is fel őket az Instagramra.

9.

Egy kattintás választ el az akkudtól!

akku

Az értesítési központban már azt is megnézheted, hogy százalékon áll az iPhone-od töltöttségi szintje. A widgetet bármilyen Bluetooth támogatású eszközzel fel lehet használni, így az Apple Watch-ra is.

10.

Egyszerűbb beállítások!

A beállítások mappában már külön keresési mező van, így nem kell keresgélned a különböző opciók között.

11.

Kényelmesebb olvasás!

Az olvasási nézetben most már több betűtípus és négy szín közül válogathatsz, ezzel tényleg személyre szabhatod az olvasást!

read

12.

Nagyobb biztonság!

Az Apple egyre inkább oda figyel a biztonságra, ezért az iOS 9-esek képernyője akár már 30 másodperc alatt is képes lezárni magát. A következőképpen tudod beállítani ezt a funkciót: Settings > General > Auto-Lock

13.

Jobb keresőfelület!

A keresőfelület segítségével rögtön megtudod nézni hívásaidat és üzeneteidet is!

red

14.

iBook!

Az iOS 9 felhasználói akár el is menthetik PDF fájljaikat az iBook-ba.

15.

Kép a képben!

pic

Az iOS 9-el már filmnézés közben akár böngészhetsz is. Hát nem nagyszerű? 

Forrás: redmondpie.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük