Íme az új okosszemüveg!

Idén januárban a Google leállította a Google Glass fogyasztói értékesítését, ezzel gyakorlatilag beismerték az okosszemüveg fogyasztó piacon való bukását.

Google-Glass-k

A céges szférában ennek ellenére sikereket zsebelhetett be a cég, mikor kórházak és a dubaji rendőrség is használta mindennapjaikban z eszközt.

dubaj-google-glass

Újabban pedig már képeken is láthatjuk a Glass 2.0-t. Az amerikai távközlési felügyelet (Federal Communications Commission – FCC) weboldalán kódszámmal jelölve jelent meg egy dokumentációs csomag, melynek leírásaiból és az abban található fényképekből kiderült, hogy a Google okosszemüvegéről van szó.

Az új szemüveg hasonlít a régire, külsejét tekintve annyiban különbözik elődjétől, hogy egy csuklót, forgópántot szereltek a végére, így a használaton kívüli eszközt be lehet csukni. Az éleken és a felületeken finomítottak, így gömbölydedebbé vált a Glass 2.0.

gg20 gg20-2 gg20-3

A szemüveg töltő portját is átalakították.

Fontos új hardverelem továbbá a visszajelző fény is, mely akkor világít, ha be van kapcsolva az eszköz.

gg20-4 gg20-5

Egyelőre nem biztos, hogy ez lesz a végleges dizájn, ugyanis az FCC csak bizonyos technikai részleteket vizsgál az engedélyezési folyamat során, a megjelenéssel nem foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük