Ezekkel tarthatod tovább “életben” iOS 9-re frissített készüléked

Annak ellenére, hogy az Apple már számos frissítést adott ki az iOS 9 megjelenése után, az első kiadás akkumulátor élettartamával kapcsolatban fellépő problémák úgy tűnik, továbbra is sok felhasználó számára okoz fejfájást iPhone-on és iPad-en egyaránt.
Ha a te iOS 9.0.x, 9.1, 9.2 vagy 9.2.1 verziókra frissített készüléked akkumulátora is hamar lemerül, akkor mutatunk néhány tippet, ami esetleg segít megoldani a problémát.

Hard reset

Ez a módszer a legelső, ami mindenkinek eszébe jut. Nyomva tartjuk a Sleep / Wake és a Home gombot egyidejűleg  kb. 7 mp-ig, amíg meg nem jelenik az Apple logo. A hardveres újraindítás általában orvosolja a problémát.

iPhone-Reset-buttons

Low Power Mode

Az iOS 9-cel érkező új funkciót bekapcsolva csökkenti a háttérmunkát, kímélve ezzel az akkumulátort. A Low Power Mode kikapcsolja a vizuális effekteket, az e-maileket csak frissítés után tölti le, valamint az alkalmazások háttérbeli frissítései és az automatikus letöltések sem elérhetők.

low

iCloud Keychain használata

Az iCloud Kulcskarika a felhőben őrzi jelszavainkat, így készülékünk memóriáját fontosabb dolgokra használhatjuk. Azonban a funkció valamilyen okból okozhat véletlenszerű akkumulátor leszívást, amelyen egy ki-és bekapcsolás segíthet. Ha használod, akkor Beállítások > iCloud > Kulcskarika lehetőségen belül kapcsold ki az opciót, indítsd újra a készüléked, majd kapcsold vissza a funkciót.

iCloud-kulcskarika

Helymeghatározás

Kétségkívül hasznos funkció, de az állandó nyomon követés bizony rendesen igénybe veszi az akkumulátort. A Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás kikapcsolása, vagy csak egyes alkalmazások esetén való használatának beállítása csökkentheti az akksi igénybevételét.

helymeghat

Az összes tartalom és beállítás törlése

Ez a lehetőség már extrémebb és drasztikusabb. Az iPhone, iPad vagy iPod touch törléséhez koppints Beállítások > Általános > Visszaállítás > Összes tartalom, beállítás törlése elemre. A funkció használatával elveszíted az egyéni beállításaid, visszaállítod a gyári beállításokat és eltávolíthatod az összes addigi beállítást és információt.

reset-all-settings

Újra telepítés iTunes segítségével

Az új iOS verziók telepítése, különösen az OTA-frissítések esetén hordozhatnak problémákat. Ilyenkor egy friss iTunes-on keresztül történő telepítéshasznos lehet.
Jelenleg az iOS 9.2.1 a legújabb elérhető firmware, töltsd le az IPSW file-t, majd iTunes segítségével telepítsd újra.

Downgrade

Ha még az iTunes-féle tiszta telepítés sem segített,akkor jöhet a downgrade. Mivel az Apple még aláírja az iOS 9.2-t, viszonylag minimális hűhó nélkül tudsz downgradelni. Ez a lehetőség azonban nem tarthat sokáig, szóval ha ezt szeretnéd, mielőbb lépj.

UPDATE (2016.02.05): Az Apple már nem írja alá az iOS 9.2-t iPad 2 (WiFi, CDMA, GSM), iPad 3, (GSM, CDMA) és iPhone 4s eszközökön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük