Hogyan készíts archivált iTunes biztonsági mentést? Mutatjuk!

A rutinos iOS felhasználók rendszeresen készítenek iTunes vagy iCloud biztonsági mentést készülékük tartalmáról. Amennyiben azok a felhasználók közé tartozol, akik az új iOS béta verziókra is frissítenek, vagy röviddel egy új iOS telepítése után inkább downgradelnél, archivált biztonsági mentést kell készítened. Az Apple külön fel is hívja erre minden nyilvános béta tesztelőjének figyelmét.

Elsőként hozz létre egy titkosított mentést!

 1. Győződj meg arról, hogy az iTunes legújabb verziója van telepítve gépeden.
 2. Csatlakoztasd készüléked a számítógéphez, és nyisd meg az iTunes-t.
 3. A Biztonsági mentés lehetőség alatt válaszd az “Ez a számítógép” lehetőséget, azon belül pedig jelöld be a csatlakoztatott készülék [iPhone/iPad] biztonsági mentés titkosítása jelölőnégyzetet, és adj meg egy jól megjegyezhető jelszót.
  titkositott-biztonsagi-mentes-lepes-3titkositott-biztonsagi-ment-lepes-3-jelszo
 4. Válaszd a “Biztonsági mentés most” opciót és várj, a folyamat eltarthat akár 5 percig is.
  A titkosított biztonsági mentés tartalmazza az iOS-készüléken vagy Apple Watch-on az Egészség és Tevékenység által tárolt adatokat.

 

Ha kész vagy a titkosított mentéssel, jöhet annak archiválása!

 1. Lépj az iTunes > Beállítások > Eszközök lapra.
 2. A Control billentyűt lenyomva kattints az imént létrehozott biztonsági mentésre, majd válaszd ki az Archiválás menüpontot, majd nyomd meg az OK gombot.
  titkositott-biztonsagi-mentes-archivalasa

Ha később úgy döntesz, hogy visszatérsz az iOS aktuális verziójára, erre az archivált biztonsági mentésre lesz szükséged.
Az archivált mentések mindig láthatóak az iTunes Beállítások részében, akkor is, ha a készülék nincs csatlakoztatva. Ha szeretnéd törölni az arcivált biztonsági mentést, ugyanazokat a lépéseket kell követned, mint egy sima biztonsági mentés létrehozásakor, csak értelemszerűen a “Biztonsági mentés törlése” opciót kell választanod.

Ezek után már telepítheted az iOS béta verzióját.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük