Miért csak 1 napos az iPhone akksi élettartama?

Az Apple minden évben bemutatja új iPhone modellét és mi minden évben reménykedünk abban, hogy az aktuális készülék lesz végre az az iPhone, amellyel eltelhet két vagy három nap anélkül, hogy tölteni kellene.

Dee Strand, a Wildcat Discovery Technology akkumulátor piackutató cég igazgatójának elmondása szerint az okostelefonok akksijainak teljesítménye minden évben javulást mutat, a probléma új funkciók beépítésével van, amelyek lehúzzák az élettartamot.

iphone-battery

“Szeretem ezt a kérdést.” – mondta Strand, mikor rákérdeztek arra, mikor kaphatunk több napig bíró akksis mobilt. “A válaszom, hogy soha!” – tette hozzá.
“Minden egyes akkumulátor élettartam javítással a vállalatok egyúttal minél több funkciót szeretnének hozzáadni (és te is). Nagyobb képernyő, több alkalmazás, érintőképernyős megoldások, stb. Ezen funkciók tervezése során úgy jártak el, hogy úgy működjenek, hogy a telefon az elmúlt egy napi munkáját egy éjszakai töltéssel <pihenje ki>.”

iPhone-7-antennasav

Lényegében tehát az akkumulátorok folyamatos fejlesztés alatt vannak, de még így sem elegendőek ahhoz, hogy a növekvő teljesítmény igényeket kielégítsék.

Ha szeretnéd növelni akksid élettartamát, olvasd el Ezekkel tarthatod tovább “életben” iOS 9-re frissített készüléked” cikkünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük