Az iPhone SE minden eddigi rekordot megdöntött?! Sajnos a rossz eladási számaival.

iphone-se-elorendeles

Az iPhone SE eladási adatai nem lettek hivatalosan az első hétvége után, ezen mondjuk nem lepődtünk meg, hiszen ilyen már korábban is előfordult.
Több elemző azonban úgy gondolja, hogy a gyenge eladási mutatók miatt nem hozta nyilvánosságra a számokat az Apple.

Ezt az almás vállalat terén nagy részben beigazolódni látszó elemzéseket hozó Ming-Chi Kuo is alátámasztja azzal, hogy finoman szólva is megkérdőjelezte a CNBC múlt heti kimutatását, amely a Kínában több, mint 3,4 millió eladott SE-ről szólt. A KGI Securities szakembere szerint az új iPhone minden eddiginél rosszabb eladási mutatókkal rendelkezik, minden korábbi modellnél alacsonyabb a kereslet iránta.

Képernyőfotó 2016-03-22 - 10.08.31

„Egyetértünk a gyengécske iPhone SE eladási előrejelzésekkel. Bár létezik egy olyan piaci elemzés, miszerint Kínában 3,4 millió darabot adtak el előrendelésben, de semmilyen más bizonyítékot nem találtunk erre. Mindazonáltal az iPhone SE előrendelést követő rövid szállítási határidőből is arra következtetünk, hogy az érdeklődés jelentősen alacsonyabb a készülékek iránt, mint a piacra kerülésükkor bármelyik korábbi modell esetében. Ez részben a kis készülékek iránti csökkenő kereslettel indokolható, nagyobb részben azonban a jelentős újítások hiányának (a formavilág és a hardver terén egyaránt) tudható be.”

Kuo egyébként már korábban megjövendölte, hogy 2016-ban az iPhone eladások 200 millió darab alá esnek, valamint azt is, hogy az SE modell nem fogja beelőzni a csúcskészülékeket.

A Localytics mobilelemző cég is Kuo véleményén van, a cég adatai szerint ugyanis az iPhone SE az iPhone piac mindössze 0,1 %-át teszi ki az első hétvége eladásai után, ami alacsonyabb az iPhone 5s és minden egyéb iPhone 6-os modell első hétvégés értékeinél.

localytics

A rossz számokat és a halvány érdeklődést sokan azzal magyarázzák, hogy az iPhone SE árusítását és a Tesla 3-as modelljének foglalását egy napon kezdték meg, és az utóbbi kapta a nagyobb figyelmet. Több kép is bizonyítja, hogy a Tesla előtti sorok láthatóan hosszabbak voltak az Apple üzletekhez viszonyítva.

tesla-3-elorendeles tesla-3-elorendeles-sorA képek a Tesla 3 előrendelési napján készültek

Azért természetesen nem kell temetni az Apple-t, hiszen az iPhone 7 esetében az előrejelzések szerint kiemelkedően magasak lesznek a mutatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük